Zoek & Boek

 

Heerlijk sporten in de bossen van het Nolderwoud

 

In het nieuw aangelegd Fitnessbos kunt u werken aan uw conditie en naar hartelust sporten in de buitenlucht. In de bossen van het Groepsaccommodatie en Bungalowpark staan op een route van 500 meter 14 fitnesstoestellen die er voor zorgen dat u alle spieren kunt trainen. Zo is er o.a. de roei en cross tainer, de surfer, een fiets, de twister en het roeiapparaat, de step en een beentrainer.

Tevens is een route uitgezet waar u kunt hardlopen of wandelen.

Het fitnessbos werd onlangs feestelijk geopend en biedt vele mogelijkheden.

Persbericht naar aanleiding van de opening Fitnessbos het Nolderwoud: Hoogeveensche courant

 


Fitnessbos is aanwinst voor Nolderwoud

Geplaatst op maandag 17 juli 2017 10:47

Wilma Fieten test een van de veertien toestellen in haar fitnessbos uit. © Artizzl Media/Peter Nefkens

 

Zuidwolde – Mede dankzij een bijdrage uit het fonds Leader Zuidwest-Drenthe is bij Het Nolderwoud in Zuidwolde een fitnessbaan met veertien toestellen in het bos aangelegd.

Dit fitnessbos werd zaterdagmiddag geopend door Peter Nefkens, die op sportgebied menige uitdaging aanging.

Het fitnessbos, toegankelijk voor iedereen met een jaarkaart, is de eerste stap op weg naar meer vernieuwingen rond het Nolderwoud. ‘Op dit moment wordt druk gebouwd aan een nieuwe gezondheidsaccommodatie, waar onder andere kuren kunnen plaatsvinden voor mensen die willen werken aan hun gezondheid. De accommodatie is ook bedoeld voor mensen die klachten als een burn-out hebben en helemaal tot rust willen komen’, aldus eigenaresse Wilma Fieten.

‘Ik liep al heel wat jaren rond met het idee om een fitnessbos te realiseren. Er staan veertien toestellen, zoals een roeitrainer, dipstation, twister, fiets en een cross- en beentrainer’, aldus Wilma. Na het trainen op de toestellen, kan een route worden gelopen door het bos. ‘Dan kunnen de mensen snelwandelen, gewoon wandelen of hardlopen.’ De fitnessbaan is een welkome aanvulling op de welness- en beautybehandelingen, alsmede detoxkuren. ‘Juist voor deze gasten is bewegen belangrijk om afvalstoffen af te voeren’, aldus Wilma.

De opening vond plaats onder toeziend oog van een delegatie van Mountainbikevereniging Zuidwolde. De mountainbikers maken gratis gebruik van een speciale route op een hectare bos en land van de familie Fieten en grepen de kans om de toestellen even te proberen. Peter Nefkens werd door Wilma Fieten aangekondigd als een gestroomlijnde sportman. Staande op een picknicktafel liet Peter weten dat het met de stroomlijn wel meevalt, omdat hij het al drie maanden zonder sport moet doen. Hij heeft wat teveel van zijn lichaam gevergd. Het was ook een boodschap die de schrijvende sporter de aanwezigen meegaf. ‘Het is mooi dat Wilma hier weer wat nieuws opzet, een fitnessbaan in het bos is een mooie aanvulling van de faciliteiten die hier al zijn’, aldus Nefkens.

De veertien blauwe fitnesstoestellen zijn vandalismebestendig en kunnen door iedereen gebruikt worden, die een jaarkaart hebben geregeld bij de receptie van Het Nolderwoud. ‘Eigenaren van sportscholen en personal trainers zijn ook enthousiast over deze manier van bewegen. Er zijn al diverse plannen gesmeed’, aldus Wilma.