Zoek & Boek

 

Activiteiten en genieten in het Reestdal

 

Tijdens uw verblijf kunt u het prachtige natuurgebied van Het Reestdal met eigen ogen bekijken en beleven. U kunt met een gids op pad gaan of u gaat zelf met een routekaart het gebied verkennen. Een aanrader is de route "Gluur'n bi'j de buur'n". Een bijzonder ommetje over eeuwenoude landweggetjes door karakteristieke buurtschappen, groenlanden, esbosjes en langs wateren. Onderweg mag u in de keuken kijken (gluren) bij verschillende buren. Ook maakt u kennis met een heus struinpad door de zogeheten ‘natte hooilanden’ (zonder vee) rond het riviertje de Reest, waarin u heel dicht langs de veenbeek wandelt. De voormalige hoogveenbeek vormt ruim 30 km de natuurlijke grens van Drenthe en Overijssel en de aangrenzende gronden zijn in het beheer van Het Drentse en Overijsselse Landschap. Het Jodenvonder is één van de mysteries van het Reestdal en onderweg kunt u ooievaars spotten. TREK ER OP UIT en laat u verrassen…

Voor wie liever wil fietsen is de volgende fietstocht zeker een aanrader: "Trap'n a'ver de Riest". U toert door het idyllische beekdallandschap, een ongekend uniek gebied voor Nederlandse begrippen, waarin het sterk meanderende voormalige hoogveen grensriviertje de Reest een hoofdrol speelt. De paden gaan zowel door het Drentse als Overijsselse landschap en zijn in elk seizoen begaanbaar....

Voor meer informatie en heel veel verschillende routes: Klik hier. Zij verzorgt diverse wandelingen, maar ook kunt u hier terecht voor GPS- en fietstochten.

Nieuw is de prachtige tweedaagse Tussen Reest & Schans die u ook vanaf onze locatie kunt starten.

Bekijk Tussen Reest & Schans via mooisteroutes.nl

Leuke fietsroute door het Reestdal: Kabouter Trap (Vechtdal / Reestdal)

Avontuurlijke (gezins) route in het Reestdal vanaf bezoekerscentrum De Wheem in Oud Avereest (Ov) naar het Kabouterwoud in Linde (Dr). 

 

SCHAPEN SCHEREN BIJ "HET NOLDERWOUD"

In het voorjaar worden de schapen uit de dierenweide van Groepsaccommodatie & Bungalowpark "Het Nolderwoud" bevrijdt van hun winterjas en geschoren.

 

DE GRANTOUR FAMILY BIKE

Garandeert plezier met het gehele gezin of een groep vrienden. Samen sportief erop uit waarbij je al pratend en genietend van de  buitenlucht de omgeving verkent. 

Huurprijs:
 € 10,- per uur

 

 

KARPERVISSEN OP HET NOLDERWOUD

Bent u een liefhebber van vissen en met name karpervissen dan is Groepsaccomodatie & Bungalowpark “Het Nolderwoud” de juiste locatie.

In onze visvijver is er volop  mogelijkheid te vissen. Niet zwemmen er alleen volop karpers in maar ook brasem, rietvoorn, baars en blei. De wateroppervlakte is 7500 m ² en de diepte 3 meter in het midden.
Verenigingen die bij ons de groepsaccommodatie of een bungalow huren mogen er hun eigen wedstrijden organiseren. Mocht u hiervan graag gebruik willen maken dan raden wij u aan dit aan te geven bij uw reservering.

Regelement visvijver:

  • Op de Vis/zwemvijver geldt catch en release.
  • Alleen weerhaakloze haken zijn toegestaan.
  • Schepnet, onthaakmat en hakensteker verplicht.
  • Vissen dienen direct na de vangst weer voorzichtig te worden teruggezet.
  • Ga bij het maken van een eventuele foto door de knieën om vallen van de vis te voorkomen.
  • Alle gevangen vissen moeten worden geschept met een schepnet.

 

NESTKASTJES VAN VOGELS KIJKEN

In de maanden mei en april gaat de eigenaar van het park wekelijks op vrijdagavond van 19:00 uur tot 20:00 uur nestkastjes bekijken met onze gasten. Er wordt gekeken naar de soorten eitjes die worden gelegd, naar het uitkomen hiervan en naar het uitvliegen. Al met al dus heel interessant om aan deel te nemen wanneer u in deze periode bij ons op vakantie bent. Er zijn geen kosten aan verbonden en opgeven kan bij de receptie.